Događaj: 1. Vukovarski "HAMBURG" maraton

Date
4/18/2021 10:00:00 AM
Utrka Start Broj prijavljenih
1. Vukovarski "HAMBURG" maraton 18.04.2021 12
Rezultati
Ukupno 12
Description
Satnica: 09:00-09:45 registracija za utrku i preuzimanje startnog broja (startnih paketa nema)
10:00 start maratona

Vremenski limit: 6 sati

Mjesto održavanja: Vukovar, Park šuma Adica, Adica bb (udaljena 2 km od centra grada)

Mjesto okupljanja: Asfaltirani parking ispred restorana „Vukovarska kuća“ na Adici,

Start i cilj: Trim staza pored trafo-stanice (udaljena 10 m od parkirališta)

Opis staze: kružna, (krug dužine 1,320 km), ravna, na jednom dijelu staze blago valovita. Trči se po mekanoj trim stazi koja prolazi kroz Park šumu Adica te je ista u hladu. Trči se 32 kruga - 45 m

Dužina utrke: 42,195 m (maraton)

Okrijepa: u startno/ciljnoj zoni osigurana je jedna okrijepna stanica na kojoj će se nalaziti banane, napolitanke i voda. Slobodno ponesite svoju okrijepu koju možete odložiti na stol pored službene okrjepe.

Kategorije: svi trkači trče u istoj kategoriji (koncept „Hamburškog“ maratona je da je svatko tko istrči maraton pobjednik i iz toga razloga nema proglašenja pobjednika niti u ukupnom poretku niti po kategorijama. Svi koji završe maraton u limitu dobijaju isto, a to je finišerska medalja)

O samoj utrci: Radi se o konceptu maratona s kojim je još krajem 90.-ih prvo počela grupa maratonaca iz Hamburga na čelu s Christianom Hottasom, a kasnije su ga preuzeli i mnogi drugi širom Europe i svijeta, pa od tuda taj prefiks „Hamburg“. Plan je s ovim maratonom u istom konceptu i na istoj lokaciji ići najmanje jednom mjesečno. Ponešto se razlikuje od većine klasičnih maratona i utrka na kojima smo nastupali. Nema startnih paketa, proglašenja najbržih, nagrada, ali nudimo ono što je meni samom najbitnije na utrci; startni broj, službeno mjerenje vremena, ciljnu listu, finišersku medalju po ulasku u cilj i pivo poslije utrke. Navedeni maraton ispunjava sve kriterije koji su potrebni kako bi bio službena utrka i kao takav omogućavao da se nastup na njemu broji pod službeni maraton, što mi je jedan od ciljeva s obzirom na trenutni kronični nedostatak maratona u službenoj ponudi utrka. Ako ste zaljubljenik u dugo trčanje, a posebno maratone te vam pri tome nisu primarni rezultat niti to da maraton trčite u nekoj od svjetskih ili europskih metropola, u masi od par tisuća ili stotina drugih trkača, ako vam nije bitan startni paket, majica, reklamni sadržaji, muzika u cilju, već to da trčite u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi u društvu isto takvih trkača na lijepoj stazi po prirodi dođite i trčite s nama. Nije nam cilj masovnost ovog maratona, ali svatko tko se prepoznao u gornjem opisu je dobro došao. Maraton je namijenjen svima onima koji vole trčati maratonsku dužinu, onima koji se tek žele iskušati u tome, onima koji će umjesto dužinskog treninga za vikend radije trčati s nama službeni maraton, „skupljačima maratona“ kakav sam i sam i svima onima koji su se prepoznali u gornjem opisu. Dođite, trčite s nama, uživajte, utrkujte se, a poslije ćemo se u opuštenom ozračju podružiti uz pivo.

Utrka se održava bez obzira ne vremenske uvjete.

Startnina iznosi 50,00 kuna, a uključuje:
- Sudjelovanje na utrci
- Natjecateljski broj
- Službeno mjerenje vremena
- Objavu rezultata
- Okrjepu u startno/ciljnoj zoni
- Sudioničku medalju
- Pivo poslije utrke

Prijave: - Do 13.04.2021. na racesmanager.com.
- Moguće i na dan utrke, ali u tom slučaju bez finišerske medalje
- Kotizacija se plaća na licu mjesta prije same utrke, prilikom preuzimanja startnog broja.

Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen.
Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke. Pravo na žalbu traje tri dana. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.

UVJETI SUDJELOVANJA NA UTRCI/OPĆA PRAVILA:
1. Svi natjecatelji moraju biti stariji od 18 g.
2. Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da se natječu na vlastitu odgovornost.
3. Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
4. Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene /ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
5. Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.
6. Obveza pridržavanja svih važećih epidemioloških mjera.

Kontakt organizatora: Stjepan Čošić 095/8186-192 ili stjepan.ri@gmail.com U vezi bilo kakvih nejasnoća ili upita vezano za utrku slobodno me kontaktirajte.

Za klubove i udruge potpuno besplatna uporaba servisa racesmanager.com

Smanjite trošak organizacije utrka - kontakt info@racesmanager.com

Copyright © Šokčić IT 2021